20 receptů na rizoto: Pokrmy z rýže na mnoho způsobů jsou snadné na přípravu
Rizoto je tradiční italský pokrm z oblasti východního Piemontu, jehož základ tvoří kulatozrnná rýže, máslo, bílé víno, cibule a koření. Rýže se osmaží na olivovém oleji, zalije vývarem a vínem a vaří až do krémové konzistence.
Pro většinu lidí znamená rizoto jídlo z rýže, ale postup jeho přípravy není pokaždé podle italského receptu. Rýže jen tvoří základ celého pokrmu, do kterého se přidá vše, co ho ochutí a co máme rádi, i když se pak pravému rizotu vůbec nepodobá.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Čínské rizoto
- Paella
- Rizoto s gyrosem
- Kroupové "rizoto"
- Zapečené houbové rizoto
- Rizoto s lososem
- Rizoto s uzeninou
- Zeleninové rizoto
- Srbské rizoto
- Rizoto po mém
- Rizoto z vepřové konzervy
- Rizoto z trouby dle mého
- Špenátové rizoto s krevetami
- Zdravé bulgurové rizoto
- Krémové cuketové rizoto
- Risotto s červenou řepou
- Rizoto z kuřecích jater
- Dýňové rizoto pro nejmenší
- Rýžové rizoto s mletým masem
- Risotto Zafferano (šafránové rizoto)
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
20 tipů na nejlepší bábovky podle receptů našich maminek a babiček
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Naučte se pravé italské rizoto: Poznejte tři hlavní zásady přípravy krémové dobroty
Komentáře