17 receptů na oblíbené pokrmy české kuchyně: Tradiční jídla vítězí na plné čáře
Tradiční česká jídla vychází ze stylu stravování našich předků. Při vaření vládla jednoduchost, rychlost a složení surovin, které si každá domácnost sama vypěstovala, vyměnila se sousedem nebo koupila na trhu.
Říká se, že jídla české kuchyně jsou vydatná a energeticky náročná. Ve starých receptech se vycházelo z dosažitelnosti a soběstačnosti potravin - hlavně na venkově. Ve skutečnosti se jídla bohatá na maso, smetanové omáčky a knedlíky, střídala s velmi skromnými a chudými pokrmy z brambor, zeleniny a chleba.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
- Pečený bůček a pokrmy z něho
- Ovocné kynuté knedlíky
- Kuřecí řízky v jogurtu
- Nenáročná svíčková
- Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
- Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
- Kulajda z lesních hub
- Kapr s dušenou zeleninou
- Buchtičky s vanilkovým krémem
- "Bramborový placky se škvarkama"
- Pečená kachna plněná červeným zelím
- Moje koprovka
- Brambory "na loupačku"
- Hrachová kaše jinak
- Králík na houbách
- Domácí chléb se syrovátkou
1/17
1/17
Komentáře