22 receptů z české kuchyně: Tyto poklady našich předků milujeme snad nejvíce
Tradiční česká kuchyně se vyznačuje těžšími a hutnějšími jídly než například kuchyně středomořská. Základem jsou vydatné polévky, dušená masa v omáčkách (mnohdy smetanových), zabijačka, knedlíky a houby.
Pro tradiční českou kuchyni musíme mít ten správný apetit. Obsahuje sádlo, máslo, cibuli, česnek, zeleninu, ovoce, brambory, kynuté knedlíky, houby, smetanu, mák, špek a tučné maso. Vydatné menu, doplněné pivem, je oblíbené hlavně u mužů.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Knedlo, vepřo, zelo v pomalém hrnci
- Bramboráky s mrkví a pórkem
- Blbouny z pekárny
- Výborná svíčková
- Hanácké koláče
- Dopékané řízky
- Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
- Jitrnice s kysaným zelím a bramborem
- Bůčkový guláš
- Husí stehna v šouletu
- Dršťková polévka pro fajnšmekry
- Cukrářská vánočka (mazanec)
- Smažený sýr se šunkou
- Bramborové knedlíky plněné uzeným masem
- Rajská omáčka s karbanátkem
- Buchtičky s vinným šodó
- Bramborová polévka s houbami
- Španělské ptáčky z pomalého hrnce
- Výborné chlebíčky
- Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
- Ovar s jablkovým křenem
- Brambory "na loupačku"
1/22
1/22
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
4 časté chyby při skladování vánočního cukroví: Poradíme, jak se jim vyhnout
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Komentáře