15 receptů na zpracování úrody: Zavařování, sušení i další osvědčené recepty
Konec léta je obdobím hojnosti, kdy zahrádky překypují čerstvým ovocem i zeleninou. Co ale dělat, když se vám doma nahromadí více úrody, než zvládnete spotřebovat? Připravili jsme pro vás praktické recepty, jak vše efektivně zpracovat.
Když se po měsících péče o zahradu dočkáte bohaté sklizně, může vás překvapit, kolik jí najednou máte. Naštěstí existuje celá řada způsobů, jak zeleninu s ovocem uchovat na později a zároveň si zachovat její výživové hodnoty i báječnou chuť. Ať už preferujete zavařování, zamrazování nebo sušení, každý způsob má své výhody a specifika, která se hodí pro různé druhy zeleniny či ovoce.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Cuketová topinková směs
- Zeleninové lečo ze zahrádky
- Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty (i do zásoby)
- Zeleninová pasta (pod maso, do guláše, na slané koláče apod.)
- Mrkvová čalamáda pod maso
- Brusinky z rybízu
- Uncle Bens omáčka
- Pečená rajčata ve vlastní šťávě
- Hruškový med
- Švestková BBQ omáčka (i ke sterilování)
- Polévková zelenina na zimu
- Jablkové čatní
- Hořčice z cukety
- Kvašáky II
- Libečkové "maggi" - polévkové ochucovadlo II.
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Zelí podle Jana Punčocháře: „Nejraději mám to čerstvé a zkaramelizované,“ říká slavný šéfkuchař, který přidal i pár vychytávek
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Komentáře