15 receptů na jídla s mascarpone: Připravte si z něj lahodné dezerty i krémové omáčky
Jemný, krémový sýr pocházející z Itálie, vyrábějící se za pomoci kyseliny vinné, to je mascarpone. Nejčastěji se používá jako přísada do nepečených dezertů, ale překvapivě dokonalou chuť dodává i slaným pokrmům.
Sýr mascarpone je neodmyslitelně spjat se zemí, odkud pochází. Italská jídla jsou s ním úzce provázaná, především pak nejznámější delikatesa v podobě lahodného tiramisu. Chutnou záležitostí jsou však i slané pokrmy, a to včetně omáček.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Pravé italské tiramisu
- Čokoládový pohár s mascarpone
- Jahodové řezy s mascarpone krémem
- Mascarpone brownies
- Lehký krém z mascarpone a šlehačky
- Jahodový mousse (pěna) s mascarpone krémem
- Perníkový koláč s jablky a mascarpone
- Jáhlový dezert s mascarpone
- Dýňový dortík s mascarpone, nutellou a vaječným likérem
- Bramborové noky se žampionovou omáčkou z mascarpone
- Jemná omáčka s cuketou, slaninou a mascarpone ( na těstoviny )
- Krkovička zapečená s mascarpone plátky
- Kuřecí prsa s plátky mascarpone a růžovým pepřem
- Bylinkový uzený tvaroh s mascarpone
- Kuře s estragonovou omáčkou
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 receptů na jídla z horkovzdušné fritézy: Snadno si připravíte celý oběd i buchty
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Komentáře