16 tipů na štědrovečerní menu: Co se tradičně podává k slavnostní večeři
Vánoce jsou svátky klidu a míru. Pokoji vévodí třpytivý vánoční stromeček a pod ním leží dárky. Na stole se blýskají naleštěné talíře a příbory, voní vánočka a cukroví. Děti se nemohou dočkat, až začnou trhat barevný papír, aby zjistily, co jim Ježíšek přinesl.
Menu na Štědrý den je tradičně dané. Doba půstu se v současnosti příliš nedodržuje, ale klasické pokrmy se připravují dodnes. Provedeme vás štědrodenním menu a vy si udělejte obrázek o tom, co se u nás podává na Vánoce po celý den k jídlu.
Mohlo by vás zajímat
Recepty ve výběru
- Vánočka s rozinkami
- Ovesná kaše,ovoce a oříšky
- Pohankový kuba
- Hrachová polévka se špekem
- Staročeská pučálka
- Tradiční vánoční cukroví
- Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
- Vánoční zelňačka s houbami a sušenými švestkami
- Vinná klobása pečená v troubě (bez tuku)
- Bramborovo - zeleninový salát
- Vánoční kapr v marinádě
- Krůtí řízky
- Kapr na černo
- Snadný štrúdl
- Vaječný likér ze čtyř ingrediencí
- Můj medový vánoční punč
1/16
1/16
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Komentáře