20 nejchutnějších receptů: Připravte si dobroty z aspiku, sulce či huspeniny
Aspik (někdy také huspenina nebo sulc) je rosolovitá hmota, která se připravuje vařením klihovitých částí vepřového masa - nožiček, kolen a kůží. Vzniklým okořeněným vývarem se zalévá maso, zelenina, uzeniny a saláty.
Mnoho lidí si pod názvem aspik představí tlačenku, masovou huspeninu nebo šunkové rolky v aspiku. Klihovitým vývarem z masa však můžeme zalít i jiné potraviny nebo použít želatinu, která pak po ztuhnutí vypadá jako čiré sklo.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Aspikový dort
- Voňavá dvoubarevná tlačenka
- Aspik v paprice
- Sulc-huspenina z vepřové hlavy
- Vaječná tlačenka plněná celými vejci
- Ryba v aspiku
- Vepřový jazyk v křenovém aspiku
- Šunkové závitky v aspiku
- Sulc-huspenina z hříbků
- Sulc - huspenina z kuřecí polévky, za pár korun
- Játra v rosolu
- Aspik s červenou řepou
- Rychlá huspenina
- Sulc nebo-li huspenina z vepřových kůží
- Aspikový dort z pařížského salátu
- Aspikový hřbet se sýrem, šunkou a vejci
- Aspik se špekáčkovými utopenci
- Aspik v bílém aneb Lídiny bílé kopečky
- Trhané vepřové maso v aspiku
- Sulcová ( huspeninová) polévka
1/20
1/20
Komentáře