17 receptů na téma zvěřina: Vyzkoušejte osvědčené a oblíbené pokrmy z divočiny
Zvěřina si pomaličku razí cestu do našich kuchyní a bourá mýty o vůni i chuti masa. Je delikátní surovinou, se kterou je však třeba umět zacházet a věnovat jí potřebnou péči. Odměnou nám potom bývá naprosto jedinečný chuťový zážitek.
Kamenem úrazu bývá špatný způsob přípravy masa. Díky nízkému obsahu tuku v mase se často stává, že se pokrm během přípravy vysuší. Marinování v octě či víně s kořením změkčí maso, zabrání vysoušení a potlačí výrazné aroma masa. Důležitá je také správná teplota. Nejlepší výsledky přináší pomalé pečení, dušení nebo vaření, které masu umožní zachovat si šťavnatost.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Jelení kýta s okurkami
- Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou
- Kančí kýta na brusinkách
- Jelení steak se švestkovou omáčkou
- Jelení roštěnky alla saltimbocca
- Jelení guláš s houbami
- Kančí guláš na víně
- Marinované kančí panenky a hřbety
- Kolouščí kýta na hříbkách a víně
- Zvěřinová panenka (hřbet) s houbovou omáčkou
- Minutkové kančí medailonky s fazolkami a liškami
- Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)
- Kančí žebírka na víné a jalovci
- Pikantní zvěřinový kotlík
- Pečené křepelky s jablky
- Bažant pečený na víně a divokém koření
- Zajíc na smetaně se zeleninou
1/17
1/17
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Kořenová zelenina v nich nesmí chybět, především mrkev, celer a petržel
Jak dusit maso nebo zeleninu: Správný postup dušení masa zaručí jeho náležité změknutí a plnou chuť omáčky
6 podmínek úspěchu při zpracování zvěřiny: Poradíme, na co si dát pozor
Komentáře