Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zvěřina si pomaličku razí cestu do našich kuchyní a bourá mýty o vůni i chuti masa. Je delikátní surovinou, se kterou je však třeba umět zacházet a věnovat jí potřebnou péči. Odměnou nám potom bývá naprosto jedinečný chuťový zážitek.

Kamenem úrazu bývá špatný způsob přípravy masa. Díky nízkému obsahu tuku v mase se často stává, že se pokrm během přípravy vysuší. Marinování v octě či víně s kořením změkčí maso, zabrání vysoušení a potlačí výrazné aroma masa. Důležitá je také správná teplota. Nejlepší výsledky přináší pomalé pečení, dušení nebo vaření, které masu umožní zachovat si šťavnatost.

1/17

    1 z 17

    Jelení kýta s okurkami

    Jelení kýta s okurkami

    Jelení maso patří mezi delikatesy a pokud ho zkombinujete s kyselými okurkami, získáte pokrm, který překvapí svou výraznou svěžestí. Tento recept je ideální pro ty, kteří chtějí vyzkoušet něco nevšedního, ale zároveň lehkého na přípravu. Jako přílohu doporučujeme houskový knedlík.

    2 z 17

    Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou

    Zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou

    Milujete kombinaci masa a sladkokyselých chutí? Pak je tento zvěřinový špíz s brusinkovou omáčkou tou pravou volbou. Lahodné kousky zvěřiny se skvěle doplňují s ovocnou omáčkou, která přidá na jemnosti a vyváženosti celého pokrmu. Špíz je skvělý na grilování i na slavnostní oběd.

    3 z 17

    Kančí kýta na brusinkách

    Kančí kýta na brusinkách

    Kančí maso je se svou robustní chutí dokonalým základem pro různé kulinářské experimenty, ale klasika v podobě kančí kýty na brusinkách nezklame nikdy. Sladké brusinky nádherně vyvažují výrazné maso a vytváří harmonii chutí, která je oblíbená nejen v české kuchyni. 

    5 z 17

    Jelení roštěnky alla saltimbocca

    Jelení roštěnky alla saltimbocca

    Chcete si pochutnat na něčem opravdu jedinečném? Jelení roštěnky alla saltimbocca přináší na váš talíř kombinaci italské klasiky a jemné zvěřiny. S plátky šunky a aromatickou šalvějí tento recept spojuje nejlepší chutě Středomoří s českou tradicí. 

    6 z 17

    Jelení guláš s houbami

    Jelení guláš s houbami

    Kdo by odolal poctivému guláši, zvláště když je připraven z jeleního masa? Tento jelení guláš v sobě kombinuje bohaté chutě divočiny a lesních plodů. Houby přidávají masu zemitou vůni a skvěle ladí s jemně kořeněnou omáčkou. Pokrm je ideální na podzimní a zimní večery, kdy chcete zahřát tělo i duši poctivým, domácím jídlem.

    7 z 17

    Kančí guláš na víně

    Kančí guláš na víně

    Kančí guláš je oblíbenou lahůdkou mnoha kuchyní, ale tento recept připravovaný na víně přináší novou úroveň chutí. Víno nejen podtrhne bohatost zvěřinového masa, ale také přidá eleganci a hloubku celé omáčce. Pokrm je ideální pro dlouhé vaření, při kterém se chutě dokonale prolnou.

    8 z 17

    Marinované kančí panenky a hřbety

    Marinované kančí panenky a hřbety

    Pokud hledáte, jak vyniknout při přípravě zvěřiny, tak marinované kančí panenky a hřbety jsou tou pravou volbou. Díky marinování maso získá na jemnosti, kterou doplní perfektní kombinace bylinek a koření. Tento recept je ideální pro všechny, kteří chtějí vyzkoušet zvěřinu ve své nejlepší podobě, ať už na grilu nebo v troubě.

    9 z 17

    Kolouščí kýta na hříbkách a víně

    Kolouščí kýta na hříbkách a víně

    Kolouščí maso je jemné a šťavnaté, a pokud ho připravíte s hříbky a vínem, výsledkem bude jedinečný pokrm, který okouzlí i ty nejnáročnější gurmány. Toto spojení chutí kombinující lahodné měkké maso a aromatickou omáčku vás naprosto odzbrojí. Jedná se o ideální jídlo na slavnostní večeři nebo speciální rodinnou příležitost.

    12 z 17

    Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)

    Zvěřinové Irish stew ( Irské dušené)

    Pokud máte rádi tradiční irské pokrmy, zvěřinové Irish stew vás zaručeně nadchne. Tento recept spojuje robustní chutě zvěřiny s jednoduchostí irské kuchyně, kde se maso pomalu dusí v aromatické směsi koření, zeleniny a vývaru. Irské dušené je výživný a sytý pokrm, který zahřeje v chladných dnech.

    13 z 17

    Kančí žebírka na víné a jalovci

    Kančí žebírka na víné a jalovci

    Kančí žebírka jsou lahůdkou samy o sobě, ale když je připravíte s vínem a jalovcem, dostanete pokrm, který je plný komplexních chutí. Víno dodává masu jemnou kyselost, zatímco jalovec podtrhuje jeho zemitou chuť. Tento recept je ideální pro pomalé pečení, kdy se chutě krásně propojí a výsledkem je maso, které se rozpadá na jazyku.

    14 z 17

    Pikantní zvěřinový kotlík

    Pikantní zvěřinový kotlík

    Pikantní zvěřinový kotlík je perfektní volbou pro všechny milovníky chutí a bohatých pokrmů. Kombinace zvěřiny s kořením, zeleninou a špetkou worcesterové omáčky vytváří pokrm, který zahřeje. Ideální je pro podzimní dny nebo společné rodinné sešlosti, kdy si chcete připravit něco sytého a plného chutí.

    15 z 17

    Pečené křepelky s jablky

    Pečené křepelky s  jablky

    Pečené křepelky jsou opravdovou delikatesou, která dodá vašemu stolu nádech luxusu. V kombinaci s jablky se křehké maso křepelky nádherně rozvoní a vytvoří sladký a jedinečný chuťový zážitek. Recept je ideální pro slavnostní příležitosti, kdy chcete ohromit nejen chutí, ale i vzhledem a jemností tohoto jedinečného pokrmu.

    17 z 17

    Zajíc na smetaně se zeleninou

    Zajíc na smetaně  se zeleninou

    Tradiční recept na zajíce na smetaně se zeleninou je oblíbenou specialitou české kuchyně. Kombinace jemného masa s krémovou smetanovou omáčkou a kořenovou zeleninou vytváří dokonalou harmonii chutí, kterou si oblíbíte nejen při slavnostních obědech, ale i při běžném vaření.

1/17

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky