17 nejoblíbenějších polévek, které nás spolehlivě zasytí i zahřejí. Kterou si vyberete?
Polévku míváme nejčastěji jako součást hlavního jídla. Její úlohou je připravit žaludek i další části trávícího traktu na příjem dalšího jídla. Polévky zvyšují vylučování trávicích šťáv a povzbuzují chuť k jídlu.
Polévka je vlastně takový aperitiv, který občas potřebují hlavně děti. A to nám dává další důležitý důvod, proč bychom je měli konzumovat. Tím prvním jsou její nesporně kladné účinky pro naše zdraví. Vybrali jsme pro vás 17 nejoblíbenějších receptů na polévky, které vás zasytí i zahřejí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Polévka s bílými fazolemi, klobásou a sušenými hříbky
- Balkánská houbová polévka
- Polévka z mrkve s červenou čočkou a smaženou cizrnou
- Polévka z kadeřávku s rajčaty a tortellini
- Chlebová polévka se zeleninou
- Pikantní cuketová krémová polévka
- Chřestová polévka s vejci, kapií a červeným pepřem
- Květáková polévka s česnekem a bylinkami
- Cuketová polévka s vejcem a slaninou
- Kapustová polévka jako gulášová
- Debrecínská polévka
- Velikonoční polévka šmigrustovka
- Máslová polévka s houbami a bramborem
- Ostrá exotická polévka
- Kapustová polévka s klobásou a medvědím česnekem
- Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou
- Rychlá rajčatová polévka s fazolemi
1/17
1/17
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Když nemáte kečup, dejte tam hořčici“ aneb Jak se proměňovala česká gastronomie během třiceti let existence TV Nova
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
Komentáře