Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí maso patří mezi gurmánské lahůdky, které si získávají stále větší oblibu. Jeho jemná chuť a šťavnatá struktura se skvěle hodí k pečení, dušení i grilování. Pokud hledáte inspiraci, přinášíme vám výběr nejoblíbenějších receptů.

Jehněčí maso je ceněno pro svou delikátní chuť a výživové hodnoty. Obsahuje kvalitní bílkoviny, železo i zdravé tuky, díky čemuž je skvělou volbou pro pestrý jídelníček. Přestože je u nás méně běžné, ve světové kuchyni má nezastupitelné místo.

1/15

    1 z 15

    Marinované, pomalu pečené jehněčí

    Marinované, pomalu pečené jehněčí

    Dlouhé pečení dodává jehněčímu masu křehkost a intenzivní chuť. Díky marinádě, která pronikne do masa a zvýrazní jeho šťavnatost, získá maso dokonalou strukturu a rozpadá se na jazyku. Koření i bylinky vytvoří harmonickou kombinaci, která ochutí každé sousto.

    3 z 15

    Jehněčí guláš z tlakáče

    Jehněčí guláš z tlakáče

    Guláš z jehněčího masa se díky tlakovému hrnci připraví rychle a maso zůstane krásně měkké. Krátká doba vaření umožní zachovat maximum chutí a vůní. Koření se zeleninou vytvoří bohatou a lahodnou omáčku, která se skvěle hodí k houskovému knedlíku nebo chlebu.

    4 z 15

    Jehněčí na kořenové zelenině

    Jehněčí na kořenové zelenině

    Pečené jehněčí maso se výborně doplňuje s chutí kořenové zeleniny. Mrkev, petržel a celer dodají pokrmu přirozenou sladkost a jemnou texturu. Pečení probíhá pozvolna, aby se maso rozpadalo a všechny chutě se krásně propojily. Výsledkem je harmonická kombinace tradičních ingrediencí.

    6 z 15

    Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu

    Jehněčí kýta na rozmarýnu s vůní citrónu

    Rozmarýn a citrón tvoří dokonalou kombinaci, která zvýrazní charakteristickou jemnost jehněčího masa. Pečení s bylinkami a česnekem dodá pokrmu jedinečnou chuť a vůni. Maso se krásně propeče a získá lahodnou křupavou kůrku a tak je každé sousto potěšením.

    7 z 15

    Jehněčí na jablku

    Jehněčí na jablku

    Sladká chuť jablek skvěle ladí s jemností jehněčího masa a vytváří zajímavý kontrast chutí. Pečením se ovoce krásně rozvoní a jeho šťáva pronikne do masa, čímž ho zvláční. Koření dodá pikantní podtón a zvýrazní chuťovou hloubku. Výsledkem je dokonale vyvážený pokrm s jemně nasládlým nádechem.

    8 z 15

    Jehněčí s provensálským kořením

    Jehněčí s provensálským kořením

    Provensálské bylinky poskytnou jehněčímu masu nezaměnitelnou vůni a chuť inspirovanou francouzskou kuchyní. Kombinace tymiánu, rozmarýnu a oregana zvýrazní přirozenou chuť masa. Pečení umožní bylinkám proniknout do masa a vytvořit voňavý pokrm, který si zamilujete.

    9 z 15

    Jehněčí kýta v PH

    Jehněčí kýta v PH

    Pomalé vaření zachová šťavnatost masa a umožní mu vstřebat všechny chutě koření a bylinek. Maso postupně měkne až se doslova rozpadá na vidličce. Dlouhá příprava při nízké teplotě vytvoří bohatou a lahodnou omáčku. Tento způsob přípravy ocení každý, kdo má rád jemné a dokonale propečené maso.

    11 z 15

    Jehněčí na meruňkách

    Jehněčí na meruňkách

    Sladké meruňky vytváří zajímavý kontrast s jemnou chutí jehněčího masa. Při pečení ovoce změkne a jeho šťáva se propojí s masem, což dodá pokrmu jedinečnou vůni i chuť. Koření, které zvýrazní přirozenou lahodnost jehněčího masa, vytvoří jídlu harmonické aroma.

    12 z 15

    Jehněčí řízky v sýrové krustě

    Jehněčí řízky v sýrové krustě

    Kombinace šťavnatého jehněčího masa a křupavé sýrové krusty přináší neodolatelný chuťový zážitek. Sýr se při smažení krásně roztaví a vytvoří voňavý kabátek, který řízkům dodá charakteristický vzhled. Jednoduchá příprava a dokonalá chuť zaručují, že si tento pokrm zamiluje celá rodina.

    13 z 15

    Jehněčí plátky s čínskym zelím

    Jehněčí plátky s čínskym zelím

    Jehněčí maso v kombinaci s čínským zelím získává lehkou a osvěžující chuť. Rychlá úprava na pánvi zachová šťavnatost masa i křupavost zeleniny. Sójová omáčka a aromatické koření propojí všechny chutě do lahodného pokrmu inspirovaného asijskou kuchyní, ke kterému se hodí rýže nebo nudle.

    14 z 15

    Jehněčí žlázy

    Jehněčí žlázy

    Speciální delikatesa vyžaduje správnou úpravu, aby vynikla její jemná chuť. Dušením jehněčí žlázy změknou a získají jemnější strukturu. Koření a bylinky dodají pokrmu bohatou chuť, která překvapí i ty, kdo tuto surovinu ochutnají poprvé.

    15 z 15

    Jehněčí podle Jamie Olivera

    Jehněčí podle Jamie Olivera

    Známý britský šéfkuchař přináší inspiraci, jak připravit jehněčí maso jednoduše a chutně. Pečení s čerstvými bylinkami a zeleninou zvýrazní přirozenou chuť masa a zajistí šťavnatý výsledek. Jamie Oliver sází na kombinaci tradičních surovin a moderního přístupu, který zaručí dokonalý gurmánský zážitek.

1/15

Komentáře

Další tipy a triky