15 receptů se slepičím masem: Možností, jak zpracovat slepici, je mnoho
Slepice chováme primárně kvůli snůšce vajec. Jakmile je ale některá starší, snůška se snižuje a kvalita vajec i skořápky klesá. Chovatelé se pak mohou rozhodnout, jestli nechají slepici dožít nebo ji využijí na maso. Jak takové maso zpracovat?
Nejčastěji se ze starší slepice vaří polévka. Receptů, jak slepici zpracovat, je ale více a my jsme pro vás vybrali ty nejoblíbenější. Jedno však mají společné, tím je delší doba přípravy masa. Čím je slepice starší, tím tužší maso má a tak je třeba ho vařit delší dobu. Ideálním pomocníkem bývá tlakový hrnec, který dobu vaření masa podstatně zkrátí.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Slepice jako husa
- Slepice na paprice
- Rizoto ze slepice
- Žlutá slepice
- Slepice z plzeňské krčmy
- Slepice na zelenině
- Slepice v nudlích
- Čínská slepice s červeným olejem
- Zapékaná slepice v nudlích
- Čína z vařené slepice
- Slepice na špeku (slanině)
- Zadělávaná slepice s květákem a játrovými knedlíčky
- Studená tatarská slepice - salát
- Svíčková se slepicí
- Kuře či slepice úplně do mrtě
1/15
1/15
Komentáře