20 receptů s oblíbeným bůčkem: Jeho univerzálnost vás jistě překvapí
Vepřový bůček je tučný kus masa, který se nachází na boku prasete. Je výrazně prorostlý tukem, díky čemuž je jeho chuť jedinečná a nezaměnitelná. Tučnosti bůčku se často využívá při pečení sušších druhů masa, se kterými se často peče společně.
Nejčastěji bůček pečeme, ale lze ho připravit třeba i jako roládu za předpokladu, že zvolíte vykostěné maso ze středové části boku. Přinášíme soupis těch nejlepších a osvědčených receptů, podle kterých jistě naleznete inspiraci nejen k nedělnímu obědu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Selský pečený bůček
- Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
- Dušený houbový bůček
- Domácí králík na česneku s uzeným bůčkem
- Bůček plněný, v marinádě pečený
- Vánočka z bůčku
- Bůček s pekingským zelím
- Cikánský bůček z PH
- Zázvorový bůček z papiňáku
- Bůček pečený v jogurtu s majoránkou
- Listové taštičky plněné zelím a uzeným bůčkem
- Nakládaný bůček
- Asijský pečený vepřový bůček
- Pomazánka z pečeného bůčku
- Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
- Houbové ragú s uzeným bůčkem a paprikami
- Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem
- Řízek z bůčku
- Staročeská sekaná z bůčku
- Grilované chipsy z bůčku
1/20
1/20
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
„Tatarák“ z tvarůžků a camembertu: Varianta masové klasiky podávaná na topince uchvátí i zaryté masožravce
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Komentáře