20 receptů s oblíbeným bůčkem: Jeho univerzálnost vás jistě překvapí
Vepřový bůček je tučný kus masa, který se nachází na boku prasete. Je výrazně prorostlý tukem, díky čemuž je jeho chuť jedinečná a nezaměnitelná. Tučnosti bůčku se často využívá při pečení sušších druhů masa, se kterými se často peče společně.
Nejčastěji bůček pečeme, ale lze ho připravit třeba i jako roládu za předpokladu, že zvolíte vykostěné maso ze středové části boku. Přinášíme soupis těch nejlepších a osvědčených receptů, podle kterých jistě naleznete inspiraci nejen k nedělnímu obědu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Selský pečený bůček
- Pomalený a pečený, 3 týdny naložený bůček
- Dušený houbový bůček
- Domácí králík na česneku s uzeným bůčkem
- Bůček plněný, v marinádě pečený
- Vánočka z bůčku
- Bůček s pekingským zelím
- Cikánský bůček z PH
- Zázvorový bůček z papiňáku
- Bůček pečený v jogurtu s majoránkou
- Listové taštičky plněné zelím a uzeným bůčkem
- Nakládaný bůček
- Asijský pečený vepřový bůček
- Pomazánka z pečeného bůčku
- Vepřový bůček pečený s fenyklem a olivami podle Ihnačáka
- Houbové ragú s uzeným bůčkem a paprikami
- Bramborové halušky se zelím a uzeným bůčkem
- Řízek z bůčku
- Staročeská sekaná z bůčku
- Grilované chipsy z bůčku
1/20
1/20
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mrkvové muffiny s kokosem
Přidáno před 14 hodinami
Houbová omáčka s hovězím masem
Přidáno před 15 hodinami
Pánský štrůdl boubelák
Přidáno před 17 hodinami
Smažená rýže zero waste
Přidáno před 17 hodinami
Řízky naruby podle "Receptáře"
Přidáno před 17 hodinami
Toustové smaženky
Přidáno 10. 6. 2024 08:22
Komentáře